1. Despre școală

Localizare

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu” din Craiova  este situată în Cartierul 1 Mai, in apropiere de centrul oraşului, este amplasată într-o zonă liniştită şi curată, oferind copiilor un cadru ambiental propice dezvoltării personalităţii acestora.

Deviza

Deviza noastră, a dascălilor acestei şcoli gimnaziale, este: „Învaţă să fii învingător!”

În ultimii ani şcoala se bucură de o popularitate crescută în rândul elevilor şi al părinţilor, datorită calităţii procesului educativ, dar şi ofertei pentru programul after- school.

„Împreună vom deschide ferestrele minţii pentru cunoaştere şi porţile sufletului pentru valorile perene ale umanităţii” este ideea pe care se fundamentează viziunea gimnaziului nostru.

Descrierea unităţii  de învăţământ

Şcoala Gimnazială „Gheorghe Bibescu ” Craiova dispune de o clădire unde se desfăşoară cursurile ciclului primar şi  cursurile ciclului gimnazial.

Ciclul primar : – tradiţionale cu program prelungit I-IV, (10 clase)

Scurt istoric

–          Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 36 Craiova a luat fiinta in anul 1983 prin divizarea Scolii cu Clasele I-VIII Nr.18 Craiova si a functionat  in cladirea Colegiului Economic „Gheorghe Chitu” din cartierul 1Mai pana in octombrie 1992.

–          Mentionam ca in anul scolar 1983-1984 au functionat 16 clase I-VIII cu un numar de 1800 de elevi.

–         Actualul local de scoala este situat in cartierul 1 Mai, Str. Dr. Nicolae Ionescu-Sisesti Nr.3 si a fost construit  dupa evenimentele din decembrie 1989 prin staruinta directorilor Georgescu Elena si Marica Ion  si cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj , condus pe atunci de Inspectorul scolar general- prof. Octavian Podeanu.

–          Astfel, la 2 octombrie 1992, panglica inaugurala a fost taiata de insusi ministrul invatamantului, Mihai Golu , intr-o atmosfera entuziasta , specifica unor astfel de evenimente . Copiii cartierului 1 Mai aveau acum o scoala a lor , prima dupa 1989 construita in Dolj si chiar in tara , fiind una dintre cele mai mari dintre scolile cu clasele I-VIII din Banie.

–          Ea numara astazi 807 elevi din care SCOALA GIMNAZIALA “GH. BIBESCU”(436), structura Popoveni (86 elevi), gradinita nr.7(84), gradinita nr.57(111), gradinita nr. 34(Popoveni-23), organizati in 24 de clase ( 10+4=14 la ciclul primar si 10 la ciclul gimnazial) si dispune , totodata, de 34+6+9=49 cadre didactice din care 38 titulari si 11 suplinitori  care-si desfasoara activitatea in 23+2+10=25 sali de clasa, 3 laboratoare, 2 cabinete de informatica, 1cabinet invatatori, cabinet POZDRU, un cabinet de asistenta psihopedagogica, o sala polivalenta pentru activitati sportive si cultural-artistice, cabinet medical, biblioteca cu 10 526 volume si o baza sportiva compusa din: teren de baschet, teren de handball, teren de minifotbal si pista cu groapa pentru sarituri.

–          Din februarie 1997 Inspectoratul Scolar Judetean Dolj ne-a aprobat denumirea de Scoala cu Clasele I-VIII Nr. 36 „GHEORGHE BIBESCU” Craiova, iar din 2012 poarta denumirea de Scoala Gimnaziala “Gh. Bibescu”Craiova.

–         Prin efortul cadrelor didactice , care au avut permanent si sprijinul parintilor , au fost amenajate sali specializate pentru limbile romana, germana si franceza ; pentru matematica ,istorie , religie, educatie tehnologica si protectia mediului.

–        Activitatea de management se bazeaza pe o conlucrare permanenta cu Consiliul de Administratie, Consiliul Profesoral, Consiliul reprezentativ al parintilor, Consiliul Local si comunitatea locala , asigurandu-se dezvoltarea bazei didactico-materiala, organizarea, monitorizarea si evaluarea activitati pe baza obiectivelor stabilite la nivel national, la nivel local si propriu.

–       Scoala dispune de o dotare corespunzatoare unui invatamant modern, prestigul acesteia crescand an de an  prin omogenitatea valorica a colectivului si prin prestanta de exceptie a multora dintre cadrele didactice de aici , care-si onoreaza vocatia si profesia de dascal.

Ce punem la dispoziţia elevilor…

Şcoala  noastră, asigură:

  • cadre competente,
  • calitate în procesul de învăţământ,
  • clădire şi curte separată pentru clasele primare (Str.Panseluţelor nr.6),
  • condiţii corespunzătoare pentru clasele pregătitoare (săli amenajate, grupuri sanitare proprii),
  • limbi străine (engleză, germană, franceză),
  • activităti de tip: Şcoală după şcoală (program prelungit la cerere),
  • activităţi extraşcolare (colaborare cu Teatrul Ariel, Filarmonica Craiova, Palatul Copiilor, Biblioteca Judeteană),
  • consultaţii logopedice şi psihologice, sesiuni individuale,
  • ludotecă- spaţiu amenajat pentru joacă şi activităţi recreative.

Obiective

Conducerea şcolii a propus ca ţinte strategice:

  • crearea unui cadru educaţional care să motiveze frecventarea cursurilor de către cât mai mulţi elevi;
  • dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin utilizarea metodelor activ- participative şi prin încurajarea unui dialog activ cu comunitatea;
  • atragerea comunităţii locale într-un parteneriat activ şi eficient cu şcoala;
  • îmbunătăţirea procesului de predare-învăţare prin activităţi extracurriculare.

Elevii noştri, prin rezultatele obţinute la examenul de evaluare naţională, precum şi la concursurile şcolare organizate la nivel local, judeţean şi naţional, fac cinste, an de an, învăţătorilor şi profesorilor care i -au pregătit, şcolii, dar şi părinţilor. Concursurile favorite, care ne-au adus multe satisfacţii tuturor (premii şi o mulţime de diplome) sunt: Cangurul, Lumina math, Eurojunior, Winners.

Activităţile extracurriculare constituie prilejuri în care elevii îşi îmbogăţesc sfera cunoaşterii, prin participarea la excursii tematice, concursuri sportive, proiecte educaţionale organizate de profesorii de limbi moderne

( Halloween), vizionări de filme şi spectacole de teatru sau serbări prezentate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 8 Martie, 1 Iunie sau Serbarea Abecedarului.

Parteneriatele educaţionale încheiate  Biblioteca Judeţeană, Teatrul National ,,Marin Sorescu,, Craiova, Muzeul de Ştiinţe şi Filarmonica Craiova au venit în sprijinul copiilor din şcoală, toate acestea contribuind la formarea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare ale acestora, precum şi la descoperirea de lucruri noi şi interesante, pe care ei le vor folosi în activitatea şcolară, dar şi în dezvoltarea personală.

Lasă un comentariu